BlueMax – Ett plåster för alla

 

Ibland är olyckan framme – och ibland måste du helt enkelt fortsätta med det du höll på med. Då är BlueMax akutplåster en snabb, praktisk och effektiv räddare i nöden.

BlueMax är lätt att applicera, skyddar skadan och stoppar blodflödet snabbt och effektivt. Materialet är elastiskt, formbart och självhäftande – men fritt från lim. Det fäster enkelt och effektivt i sig självt och bildar ett hygieniskt skydd som både andas och tål vatten.

 

Framtaget för kockar och hantverkare

BlueMax är kockarnas och hantverkarnas favoritplåster. Det hjälper dig att snabbt – liksom de här yrkesgrupperna när de utför sina sysslor – återgå till det du höll på med. Utan risk för blodfläckar på omgivningen, eller för smuts i ditt sår.

Läs mer om BlueMax här

Fastnar inte – utmärkt för djur

BlueMax fastnar inte i sår, inte i brännsår, och inte heller i hår. Därför fungerar det även för att skydda sår på hundar, katter, hästar och andra pälsdjur.

Så fungerar BlueMax

Plåstret finns i praktisk förpackning eller i användarvänlig dispenser för dig som ser ett större behov, till exempel på en arbetsplats. När olyckan är framme:
Dra ut en till två decimeter från den praktiska rullen. Klipp eller riv av.
Linda runt såret och tryck runt om, så fäster plåstret sig självt.
Om mer skydd behövs, forma ytterligare en bit BlueMax till en ”kudde” och lägg den som tryckförband. Tryckförbandet fäster också av sig självt.

Plastinsamling mot fattigdom

BlueMax praktiska dispenser – med den karakteristiska blå färgen – är tillverkad i återvunnen Social Plastic°. Plasten har samlats in på ett sätt som stoppar nedskräpning av världshaven samtidigt som den ger fattiga människor en inkomst, framför allt kring de floder i Asien som står för huvuddelen av den plast som hamnar i havet.

Läs mer om Social Plastic° här

FAKTA

• BlueMax är ett blodabsorberande, självhäftande akutplåster. För människor och för deras fyrbenta vänner.
• BlueMax dispenser tillverkas av Social Plastics, ett projekt som bekämpar både fattigdom och plast i världshaven.
• BlueMax tillverkas i Sverige och säljs på apoteket.